La oss snakke om tråd!

Reklame

Tråd er ikke tråd, enten du står uten en tråd eller befinner deg i et nettverk av tråd. En ting er uansett sikkert, skal du kjøpe tråd så må du gå for kvalitet!

Når det kommer til sytråd så sverger jeg til ingen andre merker enn Gütermann. Det har jeg alltid gjort, og det kommer jeg alltid til å gjøre. Gleden var derfor stor når Gütermann sendte meg en gavepakke full av kvalitetstråd i ulike fiber og farger. Siden jeg fikk dette gratis er dette innlegget merket med reklame, noe som jeg er forpliktet til, men jeg ville aldri reklamert for noe jeg ikke går god for.

Så hvorfor er kvalitet så viktig? Vel, stikkordene her er støv og lo!

For støv og lo kan forårsake problemer for nesten enhver symaskin. Du har nok oppdaget lo i tørketrommelen, men det samme skjer også når tråden går gjennom en nål på symaskinen. Vanligvis vil du se lo samle seg rundt transportøren, spolehuset og over nålen, men lo kommer også dit man ikke kommer til. Dette vil etter hvert kunne bidra til at symaskinen ikke fungerer optimalt, og derfor må man forhindre dette så godt man kan. For man kommer ikke unna lo, lo er en uunngåelig fiende i søm, men å velge riktig kvalitetstråtråd kan du redusere dette problemet kraftig.

Løst spunnet tråd og korte fiber bidrar til lo. Dersom du har prøvd flere merker av sytråd på maskinen din, har du sikkert lagt merke til at noen merker produserer mer lo enn andre. Gütermann er derimot av god kvalitet, og produserer dermed minimalt med lo i sammenligning med andre merker.

Fordelen er derimot ikke bare lite lo, men også nydelig sømmer som varer. For du vil jo at plagget skal se bra ut og holde sammen lengst mulig? Da er det bare Gütermann som gjelder, for selv om den koster litt mer, så får du det du betaler for.

PS: Den billigste Gütermann-tråden finner du på Spar kjøp! Siden Stoff & Stil i Stavanger ligger rett ved Spar kjøp så tar jeg alltid turen innom der og finner tråden som matcher stoffene mine.

Så litt om trådene og de jeg var så heldige å få fra Gütermann ❤️

«Alle stoffers tråd», Gütermanns universaltråd i 100% polyester. Brukes til det aller meste, er sterk og kommer i alle de fargene du trenger.

IMG_0308.jpg

Kommer også i flere andre størrelser, her 1000m

IMG_0305.jpg

Min favoritt er derimot silketrådene, da disse er fantastiske til håndsøm! 🙌🏻😍 Legg merke til de to nydelige smaragdgrønne (er sååå mye vakrere i virkeligheten). De har allerede inspirert meg til å sy noe i den fargen.

IMG_0299.jpg

Knapphullsilke i nydelig marineblå, en farge jeg ikke hadde fra før av ☺️

IMG_0300.jpg

Silke til symaskinen ❤️

IMG_0301.jpg

Lintråd som ikke skal brukes i maskinen, men som er ypperlig til håndsøm, knapphull, sy i skinn osv. Bare se på det vakre skinnet i tråden 😍 Jeg gleder meg til å prøve ut disse da jeg aldri har sydd med lintråd før.

IMG_0303.jpg

Så har vi ekstra sterk tråd og som også kalles bjørnetråd og som er ypperlig når man trenger ekstra styrke slik som jeans, arbeidstøy osv. Tror jeg skal bruke denne tråden når jeg skal sy ski-knickers ☺️

IMG_0302.jpg

Så har man knapphullstråd i polyester, og som også gir nydelige toppstikninger ☺️

IMG_0304.jpg

Til slutt Gütermann minking, en perfekt overlock-tråd 🙌🏻

IMG_0306.jpg

Så går du alltid for kvalitetstråd?

Lik bragelius på facebook
Instagram: bragelius
Snapchat: bragelius

 

 

 

10 kommentarer om “La oss snakke om tråd!

 1. Liker Güterman Matæra best ja, har både 5000m og 1000m med den.
  Ellers har jeg en del Toldilock og Trojalock, men de kan ikke sammenlignes med Mara!
  Eneste som fungerer på nesten lik linje med Mara, er Coats epic, som jeg har en del 1000m av.
  Men finner jeg Mara, blir det den!

  1. Jeg har også et par sneller med mara som jeg har kjøpt billig i London :) Knallgod tråd til en helt annen pris enn den «vanlige» Gütermann

 2. Fint innlegg! :) Jeg bruker bare sytråd fra Stoff og Stil, men har observert at den loer en del, ryker gjør den også innimellom. Symaskinen har heller ikke godt av den tråden, har jeg blitt fortalt av symaskinreperatøren min. Bør nok vurdere seriøst å bytte til Gütermann-tråden.

  1. Ja, har ikke hørt så mye bra om s&S sin tråd til tross for at jeg aldri har prøvd den selv. Gütermann koster litt mer, men jeg tror i det lange løp at det er verdt det :)

 3. 😳😳😳 lærte mye nytt nok en gang 😍😍. Jeg har aldri tenkt over at tråden hadde så Mye og si 😂😂. Bare eg finner rett farve så kjøpte jeg det 😳😳. Men nå får jeg sjekke syskrinet mitt 😂😂😂

 4. Ett spørsmål: Kva med bomullstråd frå Gutermann – bruker du den nokon gong?

  I div. arva syutstyr har eg milevis av fargesprakande silketråd som er surra opp på tynne papprullar. Eg aner ikkje produsenten av desse (dei ligger nedpakka og eg gidder ikkje rote dei fram akkurat nå…!), men antar at mange av desse er både 30 og 40 år gamle. Det var nytt for meg at silketråd egnar seg til håndsøm – det skal eg prøve ut! Eg har hatt stor respekt for desse nydelige fargane og tenkt at dette er eksklusive greier som må sparast på. Takk for flott og lærerikt innlegg.

 5. Hei!
  Jeg ser etter hvor jeg kan få kjøpt knapphullsilke på nett.
  Jeg googler, men fant bare deg bloggen din. Siden Gütermann har sendt deg pakke, vet du kanskje hvor jeg kan henvende meg?

 6. Hei, flott innlegg :-)
  Hvor kjøper du tråden? Jeg er på konstant jakt etter knapphullssilke, men det blir stadig vanskeligere å finne. Husfliden har gått over til å levere knapphullstråd i polyester i materialpakkene for bunad, og har ikke knapphullssilke i butikkene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s