Chanel-jakken er så å si ferdig!

Jeg trodde aldri jeg skulle klare det, men nå er Chanel-jakken nærmest ferdig. Det som gjenstår er å sy i knapper, med andre ord kun flisespikkeri! Så da var det ikke galskap å sette 1. mars som deadline likevel? På lørdag tenker jeg å vise den i sin helhet, så i mellomtiden får dere nøye dere med et par bilder av detaljer.

Det jeg hadde grudd meg mest til var å feste fôret, men det gikk lekende lett. Grunnen til at jeg hadde grudd meg var at jeg visste jeg måtte hakke i sømrommet før jeg brettet det inn og tenk om jeg hakket for mye? Frykten var grunnløs og halsen la seg fint med nåler.

P2280012.jpg

I hjørnene brettet jeg konvolutt-hjørner.

P2280013.jpg

Så sydde jeg i vei med prikkesting. Uten å tråkle 😱! Jeg tok altså en snarvei, men denne gangen lønnet det seg faktisk. For jeg fikk ingen problemer, men jeg mener fremdeles at tråkling er veien å gå 😉

P2280015.jpg

Stingene er ikke veldig synlige, men grunnen til at jeg ikke bruker en usynlig metode, eks ved å kun sy helt i kanten, er for at da vil fôret lettere kunne brette seg over kanten. Dette lærte jeg på den harde måten med Bacon-jakken, og det samme skjer på lommene som du kan se under. På lommene skal det derimot være slik. Ikke vet jeg, men sikkert for å få den rette slafse-effekten jeg har snakket om tidligere 😉

P2280018.jpg

Prikkesting er ikke komplisert som du kan se på bildet under. Det som er vanskelig er å få jevne fine sting, noe jeg tror jeg har klart tålig greit. Start uansett et sted som ikke er særlig synlig slik at du når du kommer til «synlig» sted så har du en god rytme. Prikkesting er en teknikk som brukes på flere jakker enn bare Chanel-jakker, så den kan være bra å ha i sømrepertoaret sitt. Åpner du eksempelvis en dressjakke så er det en stor sjanse for at du ser fôret sydd fast på denne måten.

P2280028.jpg

Jeg har også fått på kjettingen nede ved fallen. Dette hadde jeg gledet meg mest til da jeg synes kjettingen bidrar til luksusfølelsen og den gir en fin effekt. Den er derimot ikke bare dekorativ, den har også en funksjon. For i og med fronten har mer stæsj enn bakstykket så skaper dette en ubalanse i plagget. Derfor syr man på en kjetting for å gjenvinne noe av balansen.

Så lenge man ikke har kastet på med alt for mye stæsj så gjør det ingenting om kjettingen går hele veien rundt som hos meg, men har du ekstra tunge knapper etc. så bør kjettingen kun sys på bakstykket. Denne kjettingen fant jeg forresten på en gammel veske fra Fretex så jakken har litt redesign i seg ☺️

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lik bragelius på facebook
Instagram: bragelius
Snapchat: bragelius

4 kommentarer om “Chanel-jakken er så å si ferdig!

  1. Åååden ble bare så lekker 👏🏻👏🏻👏🏻😍👍🏻. Glede meg og få se den på deg 👍🏻🤗. Kjempe flott arbeid som du klarte med glans 👏🏻👏🏻👏🏻😍😘

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s