Hvordan lage designer-bånd

Jeg har tidligere forklart kort hvordan jeg laget båndene til Chanel-jakken, men på veien mot å bli en mer forklarende blogg så får du i dag en litt mer grundig gjennomgang ☺️

Bånd på Chanel-jakker kommer i alle varianter, fra de helt enkle til de mer kompliserte. Det er likevel frynsene som er mist ikoniske og derfor var det frynser jeg ville ha. Heldigvis hadde jeg nok stoff til dette for jeg må ærlig innrømme at det ikke var med i planleggingen når jeg kjøpte stoff.

For å lage frynser så klipper du ut remser på full skrå. Jeg klippet 4cm brede remser for klipper du smalere er det lettere at båndene blir ødelagt under arbeidet.

P2260085.jpg

Legg så to og to sammen og sy de sammen på midten med kort stinglengde, jeg brukte en 1mm. Så er det bare å dra trådene fra hverandre og frynse i vei. Pass på så du ikke drar i bånden for du vil da ende opp med et ganske pistrete bånd. Båndet blir ganske bredt etter frynsingen, men du trimmer ned til ønsket bredde etterpå. Du kan la båndet være slik det er, eller pynte med agramaner eller andre bånd. Jeg har valgt et smalt fløyelsbånd fra Stoff & stil.

P2260088.jpg

Lenge var planen å håndsy fløyelsbåndet, men jeg fant ut at en sikksakk-søm ville gi en kul effekt.

P2260092.jpg

Dersom du velger å gjøre som meg så ikke bruk knappenåler når du syr, det gjør det bare klumpete. Sy heller i intervaller og juster etter hver som jeg gjør på videoen under.

Før trimming

P2260100.jpg

Etter trimming, jeg tar også og trimmer en siste finish når båndet er sydd på.

P2260103.jpg

Dette båndet jeg viste nå skal være på mansjetten.

P2260106.jpg

Her er det håndsøm som gjelder og da bruker jeg silketråd fra Gutermann. Silketråd er glatt og helt fantastisk å håndsy med, og tillegg er den sterk. Jeg bruker også Thread Heaven for å unngå at tråden krøller seg. Purkeline er bare med fordi hun oppbevarer alle nålene mine under et prosjekt. Jeg er nemlig helt forferdelig med å legge fra meg nåler og som jeg aldri finner igjen. Ja, unntatt A da, han finner de alltid med foten ;)

P2260105.jpg

Det er litt vanskelig å vise hvilke sting jeg bruker når jeg håndsyr båndene på jakken, men jeg har laget en tegning. Dette skal altså forestille frynsene med fløyelsbåndet i midten og det røde skal være tråden jeg håndsyr med. Som du ser så kommer jeg kun opp fra sidene på fløyelsbåndet og den stiplete røde linjen skal forestille tråden under fløyelsbåndet. Ved å sy på denne måten blir håndsømmen nesten usynlig.

P2260109.jpg

Jeg håper dette var forklarende og at du ble inspirert til å lage dine egne designer-bånd. For bruksområdet er det kun din fantasi som setter grenser for :)

Lik bragelius på facebook
Instagram: bragelius
Snapchat: bragelius

 

 

4 kommentarer om “Hvordan lage designer-bånd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s