Starte mitt eget klesmerke?

Som du vet så skulle jeg en gang bli designer. Jeg trodde hele verden ventet på meg, og hvor jeg drømte om fantasifulle kreasjoner som verden aldri hadde sett og som ville plassere mitt navn sammen med de store. Men som du vet gikk ikke planen slik, og i stedet startet jeg på jus og jobber i dag som politiadvokat.

Som politiadvokat har jeg en jobb som betaler godt, gir meg spennende utfordringer og som jeg trives godt i. Det siste året har det derimot dukket opp en liten flamme som jeg ikke klarer å slukke. For uansett hvor fornuftig jeg prøver å være så klarer jeg ikke å slutte å tenke på hva som kunne ha vært dersom jeg hadde tenkt annerledes. For hva om jeg hadde startet i det små? Hva om jeg hadde tenkt på forbrukermarkedet, fremfor catwalken i Paris? Hva om jeg hadde hadde sluttet å tenke haute couture og heller startet mitt eget lille klesmerke?

For som en enten/eller-person så døde alle kreative planer ut sammen med drømmen om å bli den neste store designeren. Men jo mer jeg tenker på det så er det jo aldri for sent å satse. Så etter mye om om men så har jeg kommet frem til at jeg skal undersøke muligheten for å starte mitt eget klesmerke. Jeg har allerede gjort mengder med research, men fortsatt venter mengder med research. For jeg har ikke tenkt å gjøre noe halvhjertet. Jeg har heller ikke tenkt å slutte jobben min, for det ville vært galskap. Men jeg har tenkt å gå fra å være sy-brage til designer-brage.

Akkurat hvor jeg skal få pengene fra er en bekymring jeg tar senere, for det nytter ikke å finne penger fra et magisk sted basert på en drøm. For før jeg setter liv, helse og hus i fare, eller tror at investorer kommer løpende så må jeg vite hvor jeg vil, hva jeg skal satse på og hvem målgruppen min er.

Så hva tenker du? Er jeg helt på bærtur eller bør jeg hoppe i det?

Lik bragelius på facebook
Instagram: bragelius
Snapchat: bragelius

15 kommentarer om “Starte mitt eget klesmerke?

 1. Stå på Brage 😍😍dette har du anlegg for og eg vet det vil selge 👍🏻🤗. Eg huske alt du designet opp over og du har fått mange tilbud om folk som vill kjøpe 👏🏻👏🏻👍🏻🤗. Så dette har eg stor tro på 😍❤️😘

 2. Drømmer kan bli virkelighet. Det er lurt å planlegge godt på forhånd så du ikke blir overrasket, det finnes alltid skjær i sjøen, de er der får å gjøre deg sterkere. Det skal bli spennende å følge deg. Jeg heier på deg.

 3. Eit lite innlegg om pågangsmot, realisme og motbakker:

  Eg lurer jo litt på om kor mykje tid du har til rådighet for å realisere denne flammen. Full jobb, trening, venner, bikkje, partner, familie, hytte…. alle skal ha sitt. Kva skal vere målsettinga – kva ønsker ein at dette skal gi økonomisk, sosialt? Eg ser jo av det du skriver at dette skal vere gjennomtenkt og ikkje eit impulsivt opplegg.

  Alle over meg her har skrive oppmuntrande ord til deg. Du har jo allerede vore innom dei store forhåpningane i yngre år, og til og med prøvd nok til å sjå at veien til designkarrieren er et motbakkeløp. For nokon blir motbakken uendeleg. Orker du meir motbakker? Det er mange som så inderleg vil og er genuint opptatt av et tema, men som ender opp med store skuffelsar når resten av verden ikkje finner ideen din interessant nok. Men – eg har jo også sett alle historiane om folk som får uventa stor suksess med eit prosjekt.

  Når dette negative er sagt, så vurderer du sjølv kor mykje du skal høyre på den lille negative djevelen på skuldera. Med din bakgrunn tenker eg at du har sett mykje av menneskets sinnelag og kva det kan drive dei til på det ufattelegaste vis, på både godt og vondt. Det er alltid gøy med personar som både vil og har utholdenhet, som har/tilegner seg kunnskap og bretter opp ermene. Eg støtter deg i grundig research – det er vel aldri feil? Så dersom du setter i gang så heier eg på deg her i frå min lille sofakrok!

  1. Mange fornuftige tanker her som jeg skal ta med meg videre ☺️ Nå er nok motbakkene de jeg er minst redd for, nettopp fordi motbakkene ikke har vært så mange og jeg er takknemlig for mye som jeg har oppnådd. Så skulle jeg ryke på en smell så er det mer en endelig bekreftelse på at det ikke var veien å gå, og at jeg kan slå meg til ro med at veien videre som jurist er den jeg skal følge. Uansett, igjen takk for innspillene, de vil være viktige i researchen ☺️

 4. Kjære deg, Brage.
  Sett deg godt til rette og prøv å se deg selv inn i fremtiden. Se for deg tre scenarier.
  1. En gammel Brage i gyngestolen som ser tilbake på de sjansene han ikke tok og tenker på hva han kunne ha opplevd. En gammel Brage som angrer.
  2. En gammel Brage i gyngestolen som tenker tilbake på den sjansen han tok, slet med, jobbet for, satset enormt på – og så gikk det ikke likevel. En gammel Brage med en mengde livserfaring og visshet om at han hadde i alle fall forsøkt. Han angrer ikke – all erfaring er god erfaring når man får det litt på avstand.
  3. En gammel Brage som fremdeles gynger i gyngestolen, stolt og glad over at han tok de valgene han tok og glad for at han fikk virkeliggjort drømmene sine.

  Det er så flott at du gjør mye research, da vet du hva du eventuelt går til. Det er så mye fornuft her i tillegg til drømmen. Jeg tror noe av det viktigste med å være designer ikke er å tegne klær, men å ha nok kunnskap om det sømtekniske til at det lar seg gjennomføre. Og du KAN sy!
  Som eldre (jeg blir pensjonist om noen måneder) anger man sjelden på det man satset på. Det er de sjansene man ikke tok, de anledningene man ikke fulgte magefølelsen man angrer på.
  Følg magefølelsen og hjertet ditt. Går det, så går det. Går det ikke så slipper du å lure på hvordan livet kunne ha blitt hvis du hadde valgt annerledes når du en gang sitter der i gyngestolen.
  Lykke til!

  1. Tusen takk, jeg tror du oppsummerer ting på en veldig god måte ☺️ Det verst tenkelige er scenario nr. 1 og det er nok det som har gjort at jeg har kommet på disse tankene og at ideen/drømmen ikke vil slippe taket… For jeg har virkelig tro på, som du sier, at man sjelden angrer på det man satser på! ☺️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s