Den nasjonale håndskriftdagen!

I dag er det den nasjonale håndskriftdagen, ja i hvert fall i USA! I Norge har vi dessverre ikke en slik dag selv om jeg gjerne skulle sett at vi hadde det ☺️

For vi skriver mindre og mindre for hånd. Dette til tross for at forskning viser at vi husker bedre det som er skrevet for hånd*. Årsaken er at et større nettverk i hjernen aktiveres under håndskriving og tegning, og da svinger nevronene usynkronisert. Da kommer hjernen i en tilstand som åpner for bedre sansemotorisk læring. Den får flere «knagger» å henge informasjonen på.

Vi kan selvsagt ikke gå tilbake til penn og papir, men det er ikke dumt å skrive for hånd de gangene du skriver ned noe du må huske. Jeg eksempelvis bruker aldri PC i retten, da er det penn og papir som gjelder. Ikke bare for å huske bedre, men også fordi jeg da kan bruke piler, merkpenner og stryke ut akkurat som jeg vil. PC er med andre ord kun effektivt til et visst punkt.

IMG_0028.jpg

Uansett, er det lenge du har skrevet for hånd så er kanskje i dag en påminnelse om å gjøre det oftere?

*https://utdanningsforskning.no/artikler/handskrift-apner-for-bedre-laring/

Lik bragelius på facebook
Instagram: bragelius
Snapchat: bragelius

 

2 kommentarer om “Den nasjonale håndskriftdagen!

  1. Så fin håndskrift du har! Den minner meg om min kjære bestemors håndskrift, hun gikk bort for tre år siden, 98 år gammel. Heldig er du som skriver så pent.

  2. Du har alltid hatt en nydelig håndskrift 🤗👍🏻. Skriver nok mye for lite ja 😳. Blir julekort og noe lapper inni mellom😂😂. Var flink og skrive kokebok som jeg forsatt har 😍. Den pene håndskriften har du nok etter mormor 😍❤️😍.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s