Livet på standby

Du kjenner til følelsen når du skal ut og reise? Full av reisefeber, glede og forventninger? Jeg hadde det også slik en gang… Nå er det byttet ut med stress, panikk og bittelitt angst. For når man er gift med en flyvert så har man riktignok billige billetter, men man reiser alltid på standby. Dermed er man aldri garantert plass og reiseruten kan endre seg i siste liten.

Nå er ikke jeg særlig glad i plutselige endringer, men når det kommer til reiser så er jeg forberedt på alt. Jeg vet aldri om jeg skal fly direkte, mellomlande i en by jeg aldri har hørt om eller må bytte fly 33 ganger før jeg når bestemmelsesstedet. For alt det der overlater jeg til A, for det er ikke vits i å engasjere seg i en reiserute som trolig aldri vil bli. Slik som i natt ble jeg vekket av A som kunne fortelle meg at vi ikke skulle til Bergen først, men til Oslo.

– Javel?, tenkte jeg og spurte, Ja, når må vi stå opp da?

– Nei, samme tid, svarte han…

Så jeg ble altså vekket for å bli fortalt noe så enkelt som at vi bare skulle til mellomlande i en annen by. Kanskje relevant informasjon for mange, men hadde heller prioritert søvn…

Panikken for at alt går i vasken stopper likevel ikke der. Den gir seg ikke før flyet letter. For det er ikke bare reiseplanen som kan endre seg, men alt kan endre seg ved at en kollega av A med lengre ansiennitet kommer seilende og borttar det man trodde var sikre plasser. Dermed blir man sittende å skule ut over passasjerene i jakt etter konkurrenter, og når et kjent ansikt er oppdaget så starter spekulasjonene om hvor lenge vedkommende har jobbet i selskapet. Nå har vi kommet oss trygt til Oslo til tross for fullt fly og sitter å venter på flyet til Las Palmas. Så langt ser det trygt ut og jeg er ganske trygg på at vi skal komme oss ned, men om 10 dager starter angsten for om vi kommer oss hjem igjen.

For når vi skal på ferie er angsten sjelden stor. Jeg er forberedt på at ferien kan bli utsatt et par timer, dager eller uker. Når vi derimot skal hjem så vil en helst unngå de store forsinkelsene enten det er timer, dager eller uker. Nå har det faktisk aldri skjedd at jeg har måtte stå over et fly, men nå håper jeg ikke at jeg jinxer dette og blir sittende fast på Granka i januar ;)

Lik granca-bragelius på Facebook

4 kommentarer om “Livet på standby

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s