Siste oppsummering av Symesterskapet…

Alt må ta slutt en gang, også Symesterskapet. For nå er siste episode sendt og dette blir det siste innlegget viet helt og alene til Symesterskapet…

Etter å ha hatt en litt tung semifinale på grunn av maraton midt inni, så var humøret langt bedre i finalen. For jeg gikk inn for å ha det gøy, og jeg fikk det virkelig gøy! For det er noe med å være i finalen med to stykker du anser som veldig gode konkurrenter og venner, og dermed ble stemningen deretter. Vi lo, fjollet og hjalp hverandre til tross for konkurransen. I ettertid har jeg fått høre at det var dette folk likte best med Symesterskapet.

Første oppgave var en smokingskjorte med biser. Her kunne jeg ha briljert da jeg har sydd mange skjorter, men det gikk ikke så veldig bra. Årsaken var litt forventningspress og litt fremgangsmåten. For her var det en del snarveier som er naturlig når det skal på TV, men jeg hater snarveier. Ikke skulle bærestykket vrangsys, ikke var det innersømmer og ikke passet ermet slik jeg er vant med at det skal passe. Jeg ville heller aldri valgt innsnitt bak på en smokingskjorte, og bisene ga meg ikke særlig inspirasjon… Dette er ingen unnskyldning og det er ikke meningen å klage, men jeg ble frustrert, og jeg brukte alt for lang tid på å vurdere om jeg skulle gjøre det på min måte eller følge oppskriften. Nå i ettertid angrer jeg på at jeg ikke bare gjorde det på min måte, for da tror jeg at den hadde blitt bra. Ja, foruten bisene da, de hadde jeg nok ikke fått til. For jeg lærte først da jeg så på episoden at man ikke stryker bisene på forhånd… Dermed ble det en tredjeplass, noe jeg nesten forutså!

DSC_1201_Tore Zakariassen_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Så var det redesign av slips! Her valgte jeg å modellere på bysten fordi jeg visste at slips er føyelige ettersom de er laget på full skrå. Jeg modellerte og håndsydde i vei og fikk noe jeg var veldig fornøyd med. Kjettingen var heller ikke bare for dekorasjon, men de hadde også en funksjon i tyngden ved å holde deler av plagget nede. Tanja tok likevel innersvingen på meg og tok førsteplassen. En plasseringen hun fortjente, men det føles bittelitt ergerlig at jeg aldri fikk førsteplassen på redesign i Symesterskapet ;)

DSC_1243_Tore Zakariassen_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Så var det duket for brudekjole! Dette var nok det aller vanskeligste med forberedelsen til Symesterskapet, for hva i all verden skal man lage? Jeg var tidlig klar på at jeg ikke ville gå for et vanlig brudekjolemønster. Jeg ville lage noe helt selv og som var helt min ide. Lenge tenkte var jeg inspirert av 50-tallet og Christian Dior, men jeg fant fort ut at for å få den rette «new look»-formen så ville jeg måtte bruke mer tid på underskjørtet fremfor selve kjolen, og det hadde jeg ikke hatt tid til. Så dukket 1920-tallet opp og jeg startet å lete etter stoff som var vanlig i denne epoken. Jeg var innom paljetter, frynser og perler før jeg til slutt kom over et nydelig speilfløyel-stoff i silke. Så det var stoffet som inspirerte meg til designet. Selve skjørtedelen var fra et selskapskjolemønster, men overdelen konstruerte jeg selv.

DSC_1256_Tore Zakariassen_preview.jpg

Perlebåndene hadde jeg tenkt å sy på med maskin, noe jeg hadde testet hjemme, men på de symaskinene vi hadde så gikk ikke nålen langt nok ut fra glidelåsfoten til at det fungerte. Dermed måtte jeg håndsy, noe som overhodet ikke var lagt inn i tidsplanen. Dermed ble jeg sittende med nål og tråd fremfor å bruke tid på ting som kunne ha reddet konstruksjonen. Ikke minst at jeg hadde hatt tid til å rette på fôret som strammet til på ermene. Alt i alt er jeg likevel strålende fornøyd! Tilbakemeldingen på kjolen har bare vært positiv og jeg er utrolig fornøyd med at visjonen, ideen og designet mitt kom så godt frem på skjermen. Nå er jeg inspirert og full av lyst å sy flere brudekjoler, men da skal jeg ha langt bedre tid enn det som var tilfellet i Symesterskapet

DSC_1249_Tore Zakariassen_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Så med dette har jeg sydd mitt siste sting i Symesterskapet og Tanja ble vinneren! Gratulerer nok en gang Tanja :)

MHO_5333_preview.jpg
Foto: Marit Hommedal

Det gjenstår likevel å takke en annen person, nemlig Kasandra som så sporty stilte opp som modell! Kasandra og meg startet bekjentskapet vårt første gang da vi jobbet på IKEA, men det var likevel første dagen da vi startet på jusstudiet i 2007 at vi først ble venner. Siden flyttet vi sammen i kollektiv, ble bestevenner og da vi begge skulle på utveksling i 2011 var det helt naturlig at vi begge dro til Australia og bodde sammen også der. Nå treffes vi flere ganger i uka, for ikke bare er vi veldig gode venner, men vi løper også sammen, og begge maratonene har blitt fullført med Kasandra ved min side. Så Kasandra var et naturlig valg da jeg skulle velge modell til brudekjolen og jeg er utrolig takknemlig for at hun stilte opp! :)

MHO_8930_preview.jpeg
Foto: Marit Hommedal
MHO_8941_preview.jpeg
Foto: Marit Hommedal

Lik Symesterskapet-bragelius på facebook.

3 kommentarer om “Siste oppsummering av Symesterskapet…

  1. Det har vært en fornøyelse å følge dere på Tv😊 Brage, du har imponert stort med flott søm, stoffvalg, sammensetning av farger og ikke minst mønstervalg. Brudekjolen ble nydelig❤️ Takk for knallkjekke mandager og håper dette har gitt deg en «boost» til å kreere mange flotte plagg i fremtiden👕👗😘

  2. Var det virkelig ingen som la merke til at Monica sin skjorte hadde 5 biser på den ene siden og 6 på den andre? Jeg er vel 2 år for sent ute, men så episoden først nå, og la merke til det med en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s