Volare og et helvete fra 80-tallet

Så er en ny episode av Symesterskapet over, og jeg har sikret meg en plass i semifinalen!

Det var en fantastisk deilig følelse å få bli igjen når man visste at det var to som skulle ryke. Jeg følte meg nemlig på ingen måte trygg der jeg stod etter å ha laget en katastrofe av en regnjakke…

I den første oppgaven skulle vi lage en topp med Volang og da Hope sang «Volare» og alle svarer «Å-å», så står jeg bare dere og tenker what the føkk? For jeg skjønte virkelig ingenting, og da A så meg påpekte han: «jeg bare elsker hvor flau du blir når du forstår du ikke skjønner noe». For jeg hater virkelig ikke å skjønne noe ;)

Heldigvis var det ingen sangkonkurranse og jeg kunne finne frem stoffer som jeg synes passet til oppgaven. Jeg konsentrerte meg mest om fargesammensetninger og falt for fellen ved å velge tynn viskose fremfor et tykkere bomullstoff. Det gikk likevel bra og jeg landet nok en førsteplass på mønsteroppgaven! :D

DSC_1024_Tore Zakariassen_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Så var det redesign, og denne gangen skulle vi redesigne en av Andreas sine gamle dressjakker. Det smertet meg virkelig å rive og klippe i en dressjakke håndsydd fra selveste Savile Row. Jeg vet det var en gammel jakke som hadde levd sitt liv, men det var mye arbeid lagt i plagget, og jeg får derfor en så utrolig respekt. Dermed klarte jeg ikke annet enn å være tro mot den opprinnelige dressjakken. Hadde den derimot passet meg så hadde jeg vært truende nok til å ta den på meg og si «done! Jeg har redesignet ferdig og denne er nå min». Jeg laget likevel en kvinnelig variant som beholdt mye av respekten til plagget, men det var ikke dette dommerne ville ha og dermed fikk jeg fikk en fjerdeplass. Jeg er likevel ikke uenig da jeg så hvor kreativ de andre hadde vært.

DSC_1041_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

På siste oppgave gikk alt galt! Vi skulle lage regnjakke med lomme og den måtte ha hette. Jeg hadde derimot valgt meg et mønster uten hette og måtte dermed konstruere dette selv. Tingen var at dette ble gjort i hastverk dagen før, og da jeg målte halsvidden på jakken så glemte jeg å ta med raglandsermet. Jeg skjønte derimot først dette etterpå, så da Tine påpekte den funky hetten, så var min umiddelbare respons at jeg hadde glemt sømmon ;) Det var likevel ikke bare hetten som var feil med denne jakken, lommen jeg hadde laget ble for små, armene ble av en annen dimensjon og det som skulle være en nett liten 60-tallsregnjakke ble en 80-tallsjakke fra helvete! Så etter å ha kreert denne så var jeg sikker på at nå ryker jeg ut…

DSC_6883_Tore Zakariassen_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Jeg beholdt likevel plassen min og jeg håper dere synes det er like hyggelig at jeg klamrer meg fast :)

Lik symesterskapet-bragelius på facebook.

2 kommentarer om “Volare og et helvete fra 80-tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s