Den enkleste genser!

Jeg har sydd en genser til mannen min, A :) Mønsteret er det samme som jeg har brukt tidligere til han og den samme jeg brukte da jeg lagde julegenseren, nemlig dette mønsteret fra Stoff & Stil. Det er et superenkel mønster å starte med og passer veldig bra for nybegynnere. Du kan sy i stoffer som gjør at genseren ikke kommer på mer enn et par hundrelapper, og med dette mønsteret får du flere valgmuligheter fra den enkle genseren med ribb-hals, til høy hals og lomme foran. Enklest blir det om du velger isoli («collegenser-stoff»), men A foretrekker tynn jersey som også går fint, men det blir litt mer kludrete.

Personlig er jeg mest glad i å sy i faste stoffer, men her om dagen fant jeg et nydelig strukturstrikket blått stoff og som jeg bare måtte ha. Planen er å lage en kardigan med sjalskrage og litt struktur på skuldrene med skulderputer. Jeg finner derimot ikke mønster som jeg liker og dermed må jeg konstruere et selv. Jeg har derfor laget en tegning på hvordan jeg vil ha den, men når mønsteret er konstruert så vil selve sømjobben gå som en lek. Mønsterkonstruksjon er ikke vanskelig når man har erfaring, og med et enkelt grunnmønster kan man lage de lekreste kreasjoner og hvor man ikke er avhengig av at noen har laget det mønsteret man vil ha :)

IMG_1651.jpg

Jeg er vant med mønsterkonstruksjon i form av penn, papir og formler, men denne gangen skal jeg prøve å modellere det på bysten slik som Nick Verreos viser her. Nick Verreos var deltaker på den amerikanske project runway og er en underholdende karakter med mye kunnskap, og jeg anbefaler dere å sjekke ut hans «Fashion School»-videoer dersom dere vil lære mer om mote, modellering og andre finurligheter :)

Skjermbilde 2017-12-04 kl. 19.29.53.jpg

Ellers så ser det ser ut til at det er slips som seiler frem på førsteplass over hva dere vil jeg skal vise dere i neste omgang. For den største avstemningen foregår på Instagram Story:

IMG_4100EB578801-1.jpg

Lik bragelius på facebook

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s