Full julenisse og slips som selskapsplagg!

Denne episoden ble viet til jul i sin helhet og derfor tror jeg den må være min favorittepisode! Derfor var det ekstra godt at jeg fikk bli videre sist gang, og jeg er heldig som får bli med en runde til :)

Jeg hadde lenge hatt lyst til å sy meg min egen julegenser, så gleden var stor da oppgaven ble utdelt. Det var hundrevis av ideer som poppet opp i hodet mitt, men da en full julenisse dukket opp så måtte jeg bare gå for den. For det beste med denne oppgaven var at vi hadde tid til å være kreative. For som jeg sa i episoden så hadde jeg behov for å vise dommerne at jeg også kan være kreativ, og at jeg ikke bare er flink til å sy. For frem til da hadde det vært vanskelig å bevise dette på de 90 minuttene vi ble tildelt i redesignoppgavene. Jeg ga alt og jeg fikk uttelling for det med en førsteplass, utrolig deilig! :)

DSC_6751_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Mange har gitt meg utrolig mange flotte tilbakemeldinger på julegenseren. Jeg har derfor bestemt meg for å vise dere hvordan dere kan lage en lignende julegenser eller rett og slett helt maken. Jeg vil først vise dette på Symesterskapet sin Instagram Story – @nrksymesterskapet i morgen før jeg legger ut oppskrift her på bloggen etterpå :)

I redesignoppgaven skulle vi lage et selskapsplagg av silkeskjerf. Det var kamp om de fineste skjerfene, og selv om jeg fikk veldig mange flotte så fungerte de ikke fargemessig sammen. Derfor følte jeg meg veldig låst, men jeg visste jeg kunne lage et pent slips og tok en sjanse. Det var utrolig hyggelig å få god tilbakemelding fra dommerne på arbeidet jeg hadde lagt i det, for det å håndsy et slikeslips på bare 90 minutter er ikke lett, men det ga meg derimot ikke mer enn en 5. plass på grunn av mangel på kreativitet… Der var jeg første gang totalt uenig med dommerne og følte meg bittelitt urettferdig bedømt ;)

DSC_6787_preview
Foto: Tore Zakariassen

Baksiden trenger en liten pressejobb, men ellers er det brukbart :)

IMG_1479

I siste oppgave skulle vi lage en cape til ei jente på 10 til 12 år. Stoffet jeg valgte var et møbelstoff i ull fra Stoff og Stil og det festlige er at jeg har sofaputer i samme stoff ;) Dette er en oppgave man har planlagt og har kunne forberedt hjemme, så når slike oppgaver går galt kan man ikke skylde på andre enn seg selv. Jeg fikk derimot aldri tid til å sy denne capen hjemme og jeg hadde null peiling på hvor lang tid jeg ville bruke. Hadde jeg derimot testet det hjemme ville jeg forstått at en så omfangsrik og lang cape aldri ville bli ferdig på bare fire og en halv time. Derfor ble den veldig uferdig, noe som er trist da jeg tror den hadde blitt utrolig fin hadde jeg fått gjort alt jeg skulle gjøre.

DSC_6817_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Det kom ikke frem på TV, men modellen min var utrolig søt og heiet meg frem i all stresset, så hun var en positiv lysgnist på en veldig stresset oppgave :)

Uferdig eller ikke, jeg klarte på tross av dette å klore meg fast videre så vi ses neste uke ;)

Lik Symesterskapet-bragelius på facebook.

5 kommentarer om “Full julenisse og slips som selskapsplagg!

  1. Du er ein festlig kar å følge. Livet er ein fest, men du må lage festen sjøl, skreiv du her om dagen.. For ein fantastisk innstilling! Den skal eg ta med meg. Heier på deg i symesterskapet!

    Ny kommentator her hos deg. Kvinne 40+, samme by som deg, et håndarbeidande menneske og i startgropa på symaskinen – ein eldgammel Singer som går som ei klokke.

    1. Tusen tusen takk for det og så kjekt du følger bloggen min ☺️ Appropo den gamle Singeren så er det få som kan måle seg med de gamle mekaniske, det er nå sikkert 🤗

  2. Var så kjekt og se programmet med deg 😍😘. E så utrolig stolte av deg 😍😘. Stor klem fra Myrsnipå 🙊😂😘

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s