Thanksgiving

Det er siste torsdag i november og det betyr Thanksgiving i USA. Dette er en høytid som er helt unaturlig for oss å adoptere, men jeg har gjort det likevel :) Det passer derimot veldig dårlig å feire den på en torsdag slik at jeg har flyttet feiringen til kommende lørdag.

Dette er derimot ikke noe nytt jeg har funnet på, for i år er det faktisk sjette gangen jeg samler venner til et julepyntet hus, forvokst amerikansk fugledyr og takketaler. Det har derfor blitt en tradisjon som A, jeg og mange gleder seg til, og gleden er ekstra stor når venner som har flyttet fra Stavanger finner tid til å komme hit for å være med på feiringen :)

Jeg vet at mange synes det er fullstendig idiotisk å adoptere tradisjoner som man ikke har naturlig tilknytning til, enten det halloween, valentine eller thanksgiving. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har blitt møtt med himling av øynene, ordet «tåpelig» og hvorfor må du alltid være så ekstra når jeg sier at jeg skal feire Thanksgiving. Vel, fordi livet er en fest, men du må lage festen selv! Jeg er likevel med på argumentene om at det er uheldig hvordan handelsstanden pusher på barn overpriset dritt, men det er virkelig nok av hverdager i livet til at vi ikke skal kunne nyte de få øyeblikkene vi har til å finne glede.

Så enten du kaller det halloween, allehelgensaften, thanksgiving eller høsttakkefest og feirer det i en miks av amerikanske og norske tradisjoner ispedd et personlig preg så sier jeg tommel opp! For nyt livet, det kommer bare en gang!

Min thanksgiving er uansett ingen blåkopi av den amerikanske, den består av gode venner, god mat og reflektering over hva man er takknemlig for så langt i 2017. Det tror jeg alle er enig om at kan være hyggelig. For det trenger ikke å være voldsomt, fancy eller komplisert. Det eneste man trenger er en unnskyldning til å finne et lyspunkt når høsten er lang, mørk og våt. Så hvorfor ikke sprite opp mørketiden ved å samle venner for å feire Thanksgiving?

Med eller uten juelpynt så er uansett stikkordet god mat! Kalkunen blir nydelig dersom du følger min fremgangsmåte ved å legge den først i saltlake som beskrevet her og steke den som beskrevet her, potetmosen lager du på forhånd slik som her og med denne tranebærsausen har du et annerledes og perfekt måltid.

Oppskrift på annet tilbehør slik som stuffing og rosenkål kommer på bloggen neste uke :)

Lik thanksgiving-bragelius på facebook.

4 kommentarer om “Thanksgiving

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s