Blondebluse og «let it go»-kjole!

I går fikk jeg endelig vist hva jeg kan! To femteplasseringer var ikke underverker, men så tok jeg innersvingen på alle ved å få ukens mesterstykke på ballkjolen i oppgave 3 :D Tilbakemeldingen fra venner og bekjente har vært utrolig positive, og som jeg fortalte på skjermen i går så følte jeg nå at jeg fikk vise hva jeg kan.

Vi hadde forberedt ballkjole-oppgaven hjemme og derfor visste jeg at denne episoden ville handle om redesign. Ettersom Jenny Skavlan er redesign-dronningen så hadde jeg et stort håp om at hun skulle dukke opp, men lite visste jeg at ville dukke opp som gjestedommer. Det var derfor med stor glede, men også litt frykt å få Jenny Skavlan til å bedømme arbeidet vårt. Ikke at Jenny Skavlan er noe å frykte, men hun har klare meninger om hva hun liker og man vil jo imponere henne så mye som mulig.

I oppgave 1 som handlet om å lage en bluse av gamle duker, så var jeg heldig å få tak i duker jeg var veldig fornøyd med. Det var et godt utvalg av både duker og gardiner, men jeg var klar på at jeg ville ha noen med broderier da broderier har sjel. Den duken jeg valgte til front hadde et veldig stort broderi og det som ikke kom frem på TV var at jeg lagde en søm midt foran for å få broderiet mer i fokus. Dette valget fikk jeg positiv tilbakemeldinger for, men jeg bommet på plasseringen. Her er jeg helt enig med Jenny Skavland om at man ikke vil ha fokus på mageregionen, så jeg angret på at jeg ikke var mer bevisst dette da jeg plasserte mønsteret. Heldigvis er det ikke særlig forskjell på bakstykket og fremstykket slik at ved å snu den så er den fullt brukende i dag :)

 

Oppgave 2 bød på litt kreative problemer, for hva i all verden lager man til en 16 år gammel gutt? Som påpekt av Monica så er 16 år gamle gutter veldig forskjellige og man har jo har lyst å score på det kreative i denne oppgaven, men det svartnet litt for meg. Eller, egentlig svartnet det helt for meg i og med jeg gikk for sort shorts med nagler, kjettinger og metallglidelås. Som man kunne se på uttrykket mitt under bedømmingen så ble jeg veldig overrasket over at positivt respons på dette plagget, for her var jeg forberedt på slakt! Så femteplass for denne var jeg utrolig glad for.

DSC_6533_preview.jpg

Oppgave 3 hadde jeg grudd meg skikkelig til. Det er jo umulig å forberede noe man kun har et plagg av, og jeg hadde aldri laget en stroppeløs kjole av en vanlig kjole før. Så jeg var livredd for at den stakkars modellen min måtte gå catwalk i en kjole kun holdt sammen av viljestyrke, knapper og glansbilder. Jeg tok likevel sjansen, klippet i vei, sydde og tilpasset. Stoffet var ikke det beste å jobbe med, men ved hjelp av spiler i livet, brystpartiet og ryggen så stod den som støpt. Underdelen bestod av 10 meter rynket tyll, og heldigvis fikk jeg til å rynke tyllen på overlocken. Hvis ikke hadde jeg aldri blitt ferdig. Resultatet ble en kjole som ble bedre enn hva jeg hadde forestilt meg og modellen min var nydelig i den.

DSC_6641_preview.jpg
Foto: Marit Hommedal

Trodde jeg derimot at det var min kjole som lå under kappen? Overhodet ikke! Jeg krysset fingrene, men våget ikke å håpe. Jeg ble derfor oppriktig overrasket da de dro av kappen og jeg endelig kunne juble over å ha fått bevise at jeg kan lage flotte ting! :)

Målet i løpet av uken er å lage et blogginnlegg om hvordan man kan skape en lik kjole som jeg laget, men først tror jeg at jeg må få følgende innlegg på plass.

 

  1. Hvordan kle seg etter kroppstype:

Skjermbilde 2017-11-14 kl. 17.34.46.jpg

2. Hvordan unngå og banne på TV:

Skjermbilde 2017-11-14 kl. 17.32.39.jpg

Lik symesterskapet-bragelius på facebook.

8 kommentarer om “Blondebluse og «let it go»-kjole!

  1. Så moro å se på dette!! Blir jo helt stressa over hvor liten tid dere får, men du verden hva dere klarer på den tida!!!👏
    Gratulerer masse med ukas mesterstykke, du er kjempeflink!! 😊👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s