Første mann ut :(

Så var det dessverre Jan som måtte forlate oss i Symesterskapet denne gangen.

Jan og jeg traff hverandre første gang på opptaksprøven i Bergen og gjensynsgleden var stor når vi forstod at vi begge hadde kommet med. Det morsomste var at Jan allerede var i syrommet da vi skulle bli kjent med hverandre, og i et øyeblikk lurte jeg på om han var en del av NRK-crewet og bare hadde vært på opptaksprøven som undercover. Med andre ord så har jeg litt livlig fantasi 😂

Selv om Jan bare var med to episoder så hadde vi vært sammen med Jan i fem dager, og han var alltid med på det sosiale. I tillegg medfører jo omstendighetene at man blir veldig godt kjent med hverandre enn det man ellers blir på fem dager, så derfor var det veldig trist å få vite at det var Jan som måtte dra.

IMG_1059

Det er ingen tvil om Jan kan sy og at han syr veldig bra om tiden bare strekker til. Jan utstråler også en glede over søm få andre gjør, og han er alltid på jakt etter ny kunnskap. Dette er kunnskap han gjerne deler og han har derfor lært meg en del triks. Det var bare så synd at noen av de oppgavene vi fikk inneholdt ting Jan enda ikke hadde blitt kjent med.

Det som ikke kom så godt frem var at Jan hadde sydd alle klærne han hadde på seg i episodene. Han har i tillegg turt å begi seg ut på langt større prosjekter enn andre med hans erfaring hadde turt, og i tillegg har resultatet blitt utrolig bra.

Et eksempel er denne herreblazeren:

IMG_1057

Tilbakemeldingene fra de rundt meg har vært at de har blitt utrolig inspirert av at Jan startet å sy for bare to år siden, og mange vurderer nå å kjøpe seg en symaskin. Derfor vet jeg at hans deltakelse vil bidra til mange flere, og at forhåpentligvis mange flere menn, vil finne glede i å lage egne klær.

Så kjære Jan, din deltakelse var kanskje ikke den lengste, men den var på ingen måte for liten til at du ikke har etterlatt deg spor, inntrykk og inspirasjon. Så stå på og jeg håper vi ses snart igjen! :)

PS: Deltakerbildet øverst er tatt av Marit Hommedal

Lik Symesterskap-bragelius på facebook.

5 kommentarer om “Første mann ut :(

 1. Bøye meg i støvet for Jan 👍Det står respekt av den prestasjonen.
  Å få delta etter bare 2 års erfaring i slikt et mesterskap er heilt rått .Skjønner godt at tidspresset kan felle någen enhver.
  Skal bare nevne at me kjenne på på tidspresset me og .Skuldrene er høyt oppe og me glemme og puste 😲
  Men som konkurransar er så må en ut .Trist for oss og dere som deltar
  Men gode venner for livet blir knytta ❤
  Kjempespennende og se på .Heier dere alle fremover 👍👏👏
  ps skal ikke stikke under stolen at eg heie på deg Brage 😉❤🙌

 2. Det er det eneste som er det det triste med ett sånt program. Noen må ut. Jan virka som ein likanes person. Flinke og tøffe. Att han kan sy ser vi. Å etter bare to år. Fantastisk. Håp for noen og enhver. 😁Eg heie på Brage sjøl om eg bor på denne sida av fjorden😜Flere herfra som ser programmet for første gang, synes det er veldig kjekt og inspirerende . Glede meg stort til fortsettelsen. P.S Eg svette med deg 😁

 3. Det sørgelige med Symesterskapet er at noen må ut etter hvert program. Jeg skulle helst sett at alle kunne være med hele veien, men det hadde kanskje mistet noe av spenningsmomentet, kan jeg tenke meg. Jeg ble så begeistret da jeg så første program og hørte om Jan som var bitt av sydilla etter å ha sett tidligere symesterskap og nå var med selv. Vidunderlig herlig at det går an. Jeg skulle til å si at han og du er to av mine favoritter, men jeg har muligens ti favoritter, så det blir kanskje feil. Håper likevel du blir med i mange episoder. Da jeg så deg i kjolen du har sydd tenkte jeg at jeg ville gifte meg med deg. Pytt sann at du allerede er gift med en mann, det er jeg også. Bare detaljer. :D

  Jeg er så begeistret for Symesterskapet at jeg oppfører meg nærmest som en crazy-stalker-lady på sosiale media, men det får dere tåle de ukene mesterskapet varer. :P

  1. Når kommentarene er så fine og så festlige er det bare hyggelige med crazy-stalker lady ;) Det er så utrolig gøy når andre er så entusiastiske over programmet for det har jeg selv vært med de tidligere sesongene og så er det ekstra stas når man selv er med ☺️ Det var synd med Jan, men heldigvis har satt sine spor og han har ikke blitt mindre hekta på sying og det er gøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s