Afrikanske mønster og knokkelhygge

I går var det visst nok på hengende håret og det så litt mørk ut en stund. Med en fjerdeplass på første oppgave så trodde jeg faktisk ikke at jeg lå så dårlig an etter runde en, men dommerne mente tydeligvis motsatte ;)

I episoden så var målet å komme blant de fem beste og dette var noe jeg klarte på første oppgave. Årsaken til at de ble litt småplukk var at jeg hadde brukt en del tid på mønsterplassering, og selv om jeg fikk mye skryt av dommerne for dette så var det ikke en del av kriteriet for denne oppgaven. Det stod derimot ingenting om dette i oppgaveteksten, og alle som har sett Symesterskapet vet hvor viktig det er med riktig mønsterplassering. Så da Tine Solheim under bedømmingen sier at dette hadde vi ikke trengt å tenke på, så var dette første gang det blir opplyst om. Jeg vet derimot ikke om jeg hadde klart å unngå mønsterplassering, perfeksjonist som jeg er, men jeg hadde i hvert fall sluppet å tenke på at hver minste krusedull skulle matche midt fremme…

DSC_6328.jpg
Foto: Tore Zakariassen

På oppgave to så vet jeg ikke helt hva som skjedde, men noe gikk galt. Jeg sier jo flere ganger at jeg må finne en ny måte å bruke knappstolpen på, men så ble dette endret i mitt hode til at jeg måtte finne en ny lukning. Så jeg klippet av knappene og dekket knappestolpen med en glidelås og en duffel-lukning. Ikke spør meg hvorfor, men tidspresset medfører at man ikke tenker helt klart og dette var tydeligvis noe dommerne hadde fått med seg at jeg sliter med ;)

Det var derimot ikke før Tine og Andreas skal bedømme første plagg at jeg oppdager feilen min og jeg forstod med en gang at jeg ville få siste plass. Dette var utrolig bittert, men jeg kan ikke si annet enn at det var fortjent…

DSC_6357.jpg
Foto: Tore Zakariassen

På siste oppgave så slet jeg med mine indre demoner, som kort og greit vil si janteloven om at alle andre er bedre enn meg. Jeg likte ideen min i utgangspunktet, men på første stikning så innså jeg at en kontraststikning på en hjemmesymaskin aldri blir perfekt. Det var ikke det at jeg sydde skeivt, men uten rettsømsmaskin så blir stikningen ruglete og med det var det ikke perfekt, og jeg fant lite glede fortsettelsen.

Jeg fikk kritikk for mønsterkonstruksjonen på jakkeermene og det kan synes som at jeg hadde laget mønsteret selv, men jeg hadde brukt dette mønsteret, og jeg vil følgelig ikke anbefale dette videre.

DSC_6416.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Stoffet jeg brukte er egentlig kanvasstoff ment for å spenne opp malingslerret og du finner det her. Applikasjonen på ryggen med knokkelhygge kjøpte jeg her.

DSC_6489.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Lik Symesterskap-bragelius på facebook.

 

5 kommentarer om “Afrikanske mønster og knokkelhygge

  1. Har akkurat oppdaga bloggen din! Flott! Bra! Koser meg med å lese. Du skriver bra og bildene er toppen! Tommel opp og stort smilefjes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s