1. Episode av Symesterskapet

For over 10 måneder så tok tilfeldighetene meg til søknadsskjemaet til Symesterskapet, og lite visste jeg hvor det skulle ende. Det var en søndag og jeg ville ha noe hyggelig å se på TV så jeg drev å googlet om det hadde kommet en ny sesong av Symesterskapet, for det er jo perfekt kose-TV. Det hadde det ikke, men NRK søkte etter deltakere til sesong tre, så jeg kastet meg heller rundt og skrev ned en søknad. Kort tid etter var det intervju i Stavanger som gikk veldig bra, og noen uker etterpå fikk jeg en e-post om opptaksprøve i Bergen.

På opptaksprøven var vi mange og de hadde også hatt en dagen før, slik at jeg skjønte fort at nåløyet var trangt.  Etter en hel dag med intervjuer, sytest og mingling så bar det hjem til Stavanger for å vente svar. Det tok et par uker, men gleden var stor da de ringe og sa at de ville ha meg som deltaker. Jeg fikk tilbud om betenkningstid, men takke umiddelbart ja for dette måtte jeg bli med på! En stor takk til jobben min som gjorde dette mulig :)

Tiden etterpå ble veldig hektisk, for jeg måtte planlegge åtte oppgaver. Vi måtte handle inn mønster, stoff og alt av tilbehør etter gitte kriterier og budsjett. Dette ble en større jobb enn jeg hadde trodd, og det ble veldig mange kvelder på internett i jakten på det perfekte stoffet, det kuleste mønsteret og det beste tilbehøret. Hele tiden mens jeg tenkte at jeg måtte ned i vekt fordi jeg skulle på TV, men i stedet spiste jeg melkesjokolade hver dag fordi jeg måtte starte et nytt og bedre liv i morgen… Veldig smart, så i stedet for å gå ned i vekt så gikk jeg opp 10 kilo. Heldigvis har jeg lært meg et nytt og bedre liv nå så kiloene dere ser på TV er borte ;)

I mai satte jeg meg på flyet til Bergen og allerede på flyplassen kjente jeg igjen Monica og Ingrid B fra opptaksprøven, så jeg skjønte at Rogaland ville bli godt representert, men at vi skulle bli så mange som fem stykker hadde jeg aldri trodd :)

Da vi kom til Bergen ble vi innkvartert på hotell før vi ble hentet for å få informasjon og omvisning i innspillingsrommet. Opptak skulle først skje dagen etter. Fra første stund så var det en fantastisk stemning blant oss deltakere og latteren ble sittende løs. Det var derimot ikke bare god stemning mellom oss, men også mot alle i produksjonen. De gjorde at vi følte oss ivaretatt, velkomne og vi skjønte fort at de var ute etter å lage godt TV, ikke drite oss ut, lage splid eller klippe oss til monster. Dette har ikke forsvunnet siden og NRK har vist oss tillit, gjort seg fortjent til vår tillit og fått oss til å føle oss som en del av produksjonen.

På innspillingsdagen så fikk vi lov til å bli kjent med stoffutvalget og jeg fikk panikk av all brokaden. Jeg tenkte at nå skal vi sy herrevest (vanskelig) eller korsett (j***** vanskelig), så når Christine Hope sa omslagsskjørt så var jeg utrolig lettet, men jeg glemte tidspresset… Så i den varmeste delen av syrommet hadde de plassert meg og med nervøsitet, kamera og ny situasjon så rant svetten, hodet ble tomatrødt og de stygge glosene kom så perler på ei snor. Jeg var så bekymret for all svettingen at hun ene i produksjonen måtte komme bort og si at dette går helt fint, svetting er bra på TV! Bra på TV kanskje, men jeg damper jo!Dagen etter hadde jeg i hvert fall klart å ta med meg en tørr vaskeklut fra hotellet, for jeg er redd for at jeg hadde avskoget regnskogen med serviettforbruket mitt.

Svett opptak, foto Marit Hommedal.jpg
Foto: Marit Hommedal

Tilbakemeldingen fra dommerne på omslagsskjørtet var veldig hyggelige, helt til de kom til leggene som jeg hadde lagt feil… Dere aner ikke hvor irritert jeg var på meg selv og i hvert fall da jeg havnet på en syvende plass, men gjør man feil så må man betale for feilen.

IMG_0747.jpg

 

Tilbakemeldingene fra dommerne på relekskjolen i oppgave var jeg litt misfornøyd med. Det var ikke den beste, men det gikk helt fint og ta den av og på. Den sømmen midt foran ødela derimot mye, jeg ser den… Så med en dårlig plassering på den så følte jeg at jeg lå dårlig an… Tanja var uansett en verdig vinner, for det å komme på den ideen på bare 90 minutter er genialt.

DSC_6289_preview.jpg
Foto: Tore Zakariassen

Heldigvis blir en episode spilt inn på to dager så jeg fikk debriefet med A på telefonen, tatt meg et langt bad og en fikk en god natts søvn. Så på dag to og kosebukse-oppgaven så visste jeg mye mer hva jeg gikk til. Jeg bestemte meg derfor for å ha det gøy og at jeg uansett utfall var der for opplevelsen. Lite visste jeg at skulle få dårlig tid, at stresset skulle være så høyt og at jeg skulle sy til siste sekund, men jeg ble ferdig og jeg ble fornøyd! Catwalken var noe klein fordi vi hadde ikke musikk mens vi gikk, den ble lagt på etterpå,. men jeg så ikke alt for gal ut. Tilbakemeldingene fra dommerne var også veldig fine og at linningen glapp litt i sømmen kan jeg leve med.

MHO_8000_preview.jpg
Foto: Marit Hommedal

Stoffet på kosebuksen fant jeg på stoff og stil, mønsteret har jeg laget selv og glidelåsdetaljen har jeg lært fra denne siden.

Ukens plagg ble Monica sin kosebukse og det var ukens plagg verdig. Så mye detaljer, så høy vanskelighetsgrad og så kreativt, helt utrolig!

MHO_8060_preview.jpg
Foto: Marit Hommedal

Vi håpet på at de ikke skulle sende noen hjem etter første episode, men man vet aldri, så gleden var veldig stor da ingen ble sendt hjem. For til tross for at vi bare hadde kjent hverandre i tre dager så var vennskap godt etablert.

Nå er det bare å glede seg til neste mandag for da braker det løs igjen med fortsatt 10 deltakere, tre oppgaver, Brage, stress, svette og mye moro!

Lik symesterskap-bragelius på facebook

8 kommentarer om “1. Episode av Symesterskapet

  1. Nå lo eg, du beskriver heile settingen så bra at eg kjennde på stresse og svetta med deg 🤣🤣 .Måtte lese for Einar ,han humra borti stolen 😂.Glede oss til neste episode .Dette e kvalitet TV 🤗

  2. Dette var så kjekt 😍😍. Men som eg sa eg fikk vondt i magen nå første episode begynnte 😔. Men for et program og for en hærlig gjeng 👏🏻👍🏻. Og ikke minst så fikk eg lyst og ta fram symaskinen 😊😊👍🏻. Og som eg sa på tlf , du gjør deg kjempe godt på TV vennen 😍❤️😍. Håper dagene går fort til Mandag 😊😍😘

  3. Så moro å se deg på TV Brage!! Jeg heier på deg!!👍😃 og gjett om jeg synes det er moro du har ny blogg- var jo så gøy å følge den gamle jule-bloggen din!! Så det blir gøy å se hva du disker opp med denne julen.😊
    Gleder meg til å se neste episode!!👏👏

  4. Dette va mye kjekkere en de som har vert før. Har sett alle symesterskapene. Også noen engelske Så utrolig kjekt å kjenne noen som er med. Du e så flink. Kjenne presset og svette med deg. Håpe du skal være med lenge. Veldig stolt av deg ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s