Boller <3

Oppskriftsfredag! I morges var det Irish Stew, nå er det boller. For hvem er vel ikke glad i boller? Vel, alle foruten mannen min, for han var temmelig skuffet når jeg slengte sammen en bolledeig og resultatet var hverken rosinboller eller kanelboller…

Poenget mitt var at jeg ville lage noe godt, enkelt og som ikke ga noe særlig med oppvask. Kjøpeboller er sikkert helt ok, men skal jeg ha boller så skal det være ekte vare og ekte vare er ganske enkelt å få til. For har du riktig konsistens på deigen så trenger du ikke å søle med mel på bakebordet, du trenger kun å rulle de sammen, etterheve og kaste de inn i ovnen til de kommer ut perfekte :)

Ingredienser:

Gir ca. 10 boller

  • ca. 450-500 gram hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 1 egg
  • 25 gram gjær
  • 90 gram sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 gram smør i terninger
  • 1 ekstra egg til pensling

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene*, foruten smøret, i en bakebolle og elt med maskin i ca. 10 minutter. Deigen skal være noe fast, men ikke tørr. Juster med melk eller mel alt etter behov. Etter 10 minutter tilsettes smøret og deigen eltes videre i 10-15 minutter til alt smøret er eltet inn. Deigen skal nå være enkel å ta i uten at den klisser eller kjennes tørr. Dekk med plast og hev deigen i 1 time.

Ha deigen på bakebordet og tilsett mel dersom den er klissete. Dette skal derimot ikke være nødvendig dersom konsistensen er perfekt. Del opp i 10 like store deler og form til boller, under kan du se film av min teknikk for å få perfekte boller. Etterhev under plast i 45 minutter til en time. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek de midt i ovnen på 225 grader (over og undervarme). Avkjøles på rist og nytes med et glass kald melk! :)

*Melken skal ikke varmes, bare hell i den rett fra kjøleskapet elteprosessen gjør den varm så gjæren blir glad og du slipper ekstra oppvask.

 

PA110452.jpg

Lik bolle-bragelius på facebook

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s