Miss piggy?

Eller hva tenker du? Mitt neste sømprosjekt blir nemlig en jakke i ullfilt og i fargen «lys pudder». Kan du tenke deg noe mer maskulint? Ikke?

IMG_0013

Vel, jeg skal bli den første til å innrømme at det første jeg tenker når jeg ser denne fargen er bacon, for det er er litt mye svin over fargen, men alle liker jo bacon :)

Denne pudderrosa drømmen skal likevel bli til en jakke til meg selv, fordi svin eller ei, så synes jeg at den er dritfin! Fargen er tradisjonelt sett «feminin», men jeg lar meg ikke begrense av de tradisjonelle rammene for hva som er feminint eller maskulint. Liker jeg noe så tar jeg det på meg uansett om gamle regler sier at det er tiltenkt det motsatte kjønn, og det er det som er så herlig med å kunne lage egne klær – man bestemmer selv :)

Jeg skal likevel innrømme at jeg er spent på hvordan sluttresultatet blir, og dere skal ikke se bort i fra at jeg til slutt synes det blir litt for mye… For målet er jo å se bra ut, ikke å se ut som et purke-sirkus, men dette vet jeg ikke før den er ferdig og akkurat nå er jeg sikker på at den blir fantastisk.

Formen blir enkel, tilnærmet lik slik jeg har tenkt at chanel-jakken min skal bli, og jeg tar utgangspunkt i et tyrolerjakke-mønster fra Burda.

IMG_0005

Dette er et enkelt mønster uten fôr, men min jakke skal fôres. Planen er å vattere fôret og til slutt sy fôret på plass for hånd slik man gjør med chanel-jakker. På denne måten får jeg litt struktur i jakken, og så er jeg jo glad håndsøm. Til slutt sys bånd på i pudderrosa og grått. Jeg skal få lagt ut bilder av denne prosessen til de av dere som lurer på hva i all verden det er jeg mener…

For dere som lurer på når jeg skal sy chanel-jakken og som jeg har skrevet om her, så venter jeg til jeg har gått ned et par kilo til. Stoffet er såpass dyrt og syteknikkene så omstendelige at jeg vil at den skal sitte perfekt før jeg setter i gang, men sånn sett blir denne jakken en slags prøvejakke til Chanel-jakken…

Lik miss piggy-bragelius på facebook

2 kommentarer om “Miss piggy?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s