Høstbeter til middag

Jeg elsker høsten! Vel, kanskje ikke helt. De som kjenner meg vet at jeg kan bli ganske «høst-tung» til sinns, men dette kommer først i november når alt er mørkt, grått og trist. Jeg elsker derimot høsten nå når butikkene fylles opp med fantastisk råvarer. Som eksempelvis beter i fantastiske farger og som jeg i dag har servert sammen med fiskekaker og ertepuré. Sistnevnte er en sikker rett når A og jeg er tom for middagsforslag og ting skal gå raskt.

For det er noe rart med middag, jeg er helt avhengig, men jeg synes det er like vanskelig hver dag å finne på noe. Noe så enkelt som middag kan også føre til stor frustrasjon. Skal jeg eksempelvis telle alle uenighetene A og jeg har hatt så er jeg sikker på at hva-skal-vi-ha-til-middag rangerer på toppen av tema. Med to sultne sjeler etter jobb så er det lett at irritasjonen bygger seg opp, og jeg skal ærlig innrømme at det har hendt mer enn én gang at vi har kjørt fra butikken tomhendt og med en iskald stillhet i bilen. Man lærer likevel så lenge man lever og etter hvert skaffer man seg enkle retter, som går raskt og som begge liker.

Så er du sliten og vil ha en enkel middag så kjøp en pakke beter og bak de i ovnen med litt olivenolje og balsamicoeddik på 200 grader i ca 30 minutter. Etter 20 minutter legger du inn fiskekaker til de er gjennomvarme. En pose erter (350 gram) koker du i 1,5dl melk, smaker godt til med salt og pepper før du kjører de glatte med en stavmikser. Server og nyt høsten!

P9130006-2.jpg

fiskekaker.jpg

En kommentar om “Høstbeter til middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s