Hvor finner man kantareller?

Det blir mye sopp fra meg om dagen, men det er fordi det er så gøy med sopp og A og jeg har vært ute i skogen og plukket mengder med kantareller, piggsopp, rødskrubb og mandelrisker. Vi avsluttet turen kun fordi kurvene ble fulle, så det blir flere turer denne helgen.

Mange har spurt meg om hvor man finner sopp, og da spesielt kantareller. Våre soppsteder er selvfølgelig hemmelige, men jeg vil gjerne dele mine tips om hvor man lettest kan finne kantareller.

Skogen:
Den vokser i all slags skog og gjerne langs stier eller dyretråkk. Ingen sopp trenger sol, men kantarellen liker varme og jeg har derfor dårlig erfaring med å finne kantareller i veldig mørk skog. Skog med vandrende skygge er de beste stedene. Gjerne sørvendt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vokststed:
De fleste har hørt om kantareller i så store mengder at skogbunnen nesten er gul, men dette har jeg aldri opplevd her på vestlandet. Her på vestlandet må man ned i mosen, mellom steiner og flytte på greinene. Nedenfor kan du se tre-fire kantareller midt på bildet, gjemt godt inni mosen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utseende:
De fleste vet hvordan kantarellen ser ut, i hvert fall må du lære deg dette før du går ut og plukker. Man kan derimot bli litt forvirret når høsten kommer og bladene farges gule. Da kan man fort tro man ser kantareller over alt, men når du har fått trent opp «kantarelløynene» så er du aldri i tvil. Gulfargen er ikke til å ta feil av.

P9090102-2.jpg

 

Uansett så finner man ikke sopp om man ikke leter. Dra ut og inn i skogen og om du ikke finner sopp så har du i hvert fall fått en fantastisk dag ute i naturen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kommentar om “Hvor finner man kantareller?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s