Soppkurs del 2!

På mandag var det sopptur med teori og i dag var det ut for å plukke. Jeg fant ikke så veldig mye sopp, men det ble litt krittøstersopp og et par traktkantareller. Jeg føler meg uansett ganske trygg på en del sorter så i helgen skal jeg ut å plukke mer enn bare kantareller.

På tirsdag er det ny plukkedag med kursleder så det er ikke over enda!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sopp er over alt, men selv de lekreste sopper er ikke nødvendigvis spiselige. Dette er en slags riske da den hadde melkesaft, men den er ikke spiselig, det er det kun et par av riskene som er. Spis uansett aldri sopp du ikke er 100% trygg på.

P9070116-2.jpg

Krittøstersoppen (til venstre) har vært ansett som giftig frem til nå, men er friskmeldt i år. Ja, med mindre man har nyreproblemer… Sistnevnte informasjon gjorde meg noe skeptisk, men jeg tviler på at ting blir friskmeldt uten grunn. Til høyre ser du traktkantereller. Soppen ble stekt og servert sammen med en omelett, rett og slett nydelig.

NB! Ikke bruk disse bildene til å artsbestemme sopp!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s