Sy din egen sløyfe!

Jeg har sjeldent tid, tålmodighet eller energi til overs, men denne sommeren har jeg massevis og trolig du også! Da anbefaler jeg deg å dra frem, kjøpe eller tjuvlåne en symaskin og slenge sammen ei selvknytte-sløyfe. For sløyfer er enkelt, moro og karakterskapende. Stoff finner du over alt, enten det er en duk, en gammel skjorte eller som i mitt tilfelle: gardinrester. Gardinrestene mine er fra sist uke da jeg redesignet Fretex-gardiner om til sommerbukser. 

Mønster lager du enkelt selv!

IMG_4099

Med en linjal og et målebånd så er det bare å sette i gang. Mål halsvidden med et målebånd, del tallet på to og pluss på 2 cm (disse 2cm er ca det som trengs for at sløyfen skal passe i skjorten, men også for at knuten «tar litt plass»). Selve sløyfen er til sammen 21cm som du kan se ovenfor. Det er bare å måle, tegne og klippe i vei. Dette mønsteret inkluderer ikke sømrom.

IMG_4060.jpg

Finn frem noen gamle rester, kritt og klipp. Du skal ha til sammen fire deler. Du kan også bruke strykeinnlegg, det anbefales for de fleste stoffer, men i dette tilfellet droppet jeg det da jeg ville at sløyfen skulle være sommerlig og laid back.

Videre fremgangsmåte er ganske enkel: Du syr to og to deler sammen, rette mot rette, men lar det være åpning i den smale enden. Så klipper du hakk i sømrommet, vrenger og presser. Test så om halsvidden passer til du til slutt syr de to delene sammen bak.

IMG_4062.jpg

For å få pene hjørner må du klippe ganske godt ned. Et tips for å få skikkelig spisse og pene hjørner er å ta på litt frynsestopp før du vrenger.

IMG_4075

Jeg hadde derimot et par hekter liggende, og som egentlig brukes til å lage ferdigknyttede sløyfer. Det er likevel ingenting i veien for å bruke slike på selvknytte-sløyfer, så jeg installerte like så greit en slik. Slike hekter får du billig på ebay.com

IMG_4080

På denne måten blir sløyfen lettere å tilpasse ulike halsvidder.

IMG_4093.jpg

Det å knytte en sløyfe er enkelt, men jeg vet flere har problemer med å lære det uansett hvor mange youtube-vidoer de har sett. En dag skal jeg lage en video for å vise hvordan jeg gjør det :)

 

 

4 kommentarer om “Sy din egen sløyfe!

  1. Jo da ser hva du skriver og forklarer. Eg kan dra fram symaskinen, hjelpe ikke mye det😂😂😂😂

  2. Tilbaketråkk: Sy din egen sløyfe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s