UFO!

Livet mitt er full av UFO’er! Jeg mener ikke små grønne menn. For selv om jeg statistisk sett tror det er liv på andre planeter, så mener jeg det som i den kreative verden er en forkortelse for uferdige objekter – UFO’er. Det vil si prosjektene som man starter på, men som blir liggende glemt til de dør.

For et par år siden sydde jeg en dåpskjole full av hardangerbroderier. Det tok meg måneder, men etterpå var jeg full av skaperglede. Jeg handlet som en gal på broderiutstyr og satt kveld etter kveld med nål og tråd. Helt til den kvelden jeg stirret ned og tenkte hva i all verden skal du med alt dette? Så jeg la det bort, uferdig.

IMG_3885.jpg
Jeg mangler å fullføre ni ruter, men jeg orker ikke tanken på å starte…

Så kom jeg over en video om perlebroderier og jeg tenkte hjelpes så spennende! I den tro at det ville bli en ny revolusjonerende hobby, så handlet jeg mengdevis med perler og satte i gang. Helt til den kvelden jeg stirret ned og sa høyt til meg selv: dette er forbanna kjedelig. Så jeg la det bort, uferdig…

IMG_3887.jpg
Nederst ser dere hele tre forsøk før jeg fant ut at dette ikke var noe for meg…

Så sydde jeg meg et bunadsslips. Bunadsslipset ble ferdig på et par uker og jeg kunne ikke få nok av ullbroderier. Jeg gikk inn med full lidenskap og broderte til krampen tok meg. Helt til den kvelden jeg stirret ned og kjente jeg kvaltes av tanken på å sorte ulltråder. Så jeg la det bort, uferdig…

IMG_3884.jpg
Designet på dette broderiet er såpass fint at en gang skal jeg fullføre, tror jeg…

Så skulle jeg bli den store kakebakeren. Jeg bakte i vei, forespørslene rant inn og det ble både bedårende prinsessekaker, vulgære kjønnsorgankaker og festlige brennevinskaker. Helt til den kvelden jeg stirret ned og fikk frysninger av tørket melisglasur og varm sjokolade. Så jeg la det bort, uferdig…

IMG_3888.jpg
Say no more…

Som ung skulle jeg bli den nye klesdesigneren. Full av pågangsmot, men uerfaren så flyttet jeg til København i den tro at verden ville ta i mot med åpne armer. Jeg var nemlig den alle hadde ventet på! For å gjøre historien kort så endte jeg opp bak kassen på McDonald’s og livet ga meg en real bitch-slap. Så jeg la det bort, uferdig…

yanko-peyankov-115670
Fortsatt kan jeg ikke dra til Købenavn uten å kjenne frityrlukta… Bilde: unsplash.com – Yanko Peyankov

Det høres kanskje ut som om jeg aldri fullfører ting, men det er mer et resultat av litt Pippi-mentalitet: «Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert», eller som jeg pleier å si: «Det har jeg aldri gjort før, så det er jeg sikkert steinflink til». Det handler om lidenskap, og det handler om troen på seg selv. Kanskje går det bra, kanskje går det rett vest. Kanskje blir det gøy, kanskje blir det fryktelig kjedelig. Ingen skal uansett kunne si at man ikke ga alt, så får det heller være  at motivasjonen noen ganger faller bort før målstreken.

Jeg lever i hvert fall fint med at jeg aldri blir noen hardangersømfagmann, men jeg kan trylle frem en bestemorduk på null komma niks. Jeg blir aldri noen ullbroderiekspert, men jeg kan bunadssøm så det holder. Jeg blir aldri en perlespesialist, men jeg kan perlepynte gamle sløyfer. Jeg blir aldri Norges beste baker, men jeg kan overraske med en barbarisk kakekreasjon på bursdager. Jeg blir aldri klesdesigner (noe som kanskje var et litt hårete mål uansett), men jeg ble en oppgående jurist.

Målet om å bli klesdesigner ga meg likevel en hobby som aldri har sluppet taket: SØM.

Spørsmålet er hvilken lidenskap du har utover tv-titting etter jobb?

6 kommentarer om “UFO!

  1. Der tok du meg på kornet😂Det blir med å sitte med mobilen i hånda her. Tv tittingen vil jeg ikke utdype . 😂😂Du får til det du vil. Ferdig eller halvferdig . Imponerende 👍👏❤

  2. Strikket og strikket ikke sånn så din mor . Blir mest sokker her. Men joda. Har hatt mi tid 👍👍👏😁❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s