Burrito – ikke bare mexicansk mat!

I går nevnte jeg at jeg skulle vise burritometoden. Burritometoden brukes når du syr bærestykkene til forstykket, og ved å bruke denne metoden vil også sømmonnet til skuldersømmen bli innkapslet inne i bæretstykkene. Navnet kommer av at du ruller som når du lager en burrito (du kan i hvert fall late som at det er slik du ruller en burrito)

Sy først bærestykkene fast til ryggstykket slik ryggstykket ligger mellom bærestykkene. Dette gjør du ved å legge det ene bærestykket rette mot rette og det andre rette mot vrange. Denne fremgangsmåten er lik som i beskrivelsen til stoff og stil og de fleste andre skjortemønster.

IMG_3401

Den videre fremgangsmåten er ofte at man skal sy bærestykkenje mot forstykkene, sy skuldersømmen, overlocke og sy en stikning. I ordentlige skjorter skal derimot hele sømmen innkapslet i bærstykket. Dette blir penere og gir bedre holdbarhet på skjorten.

Fremgangsmåten er som følger: Legg baksiden med rette side opp.

IMG_3400

Legg på forstykkene, rette mot rette.

IMG_3403

Nål fast forstykkene i det ene bærestykket. Det bakerste bærestykket lar du ligge fritt enn så lenge.

IMG_3404

Rull opp forstykkene mens du nynner en mexicansk sang og drømmer om en corona eller mange.

IMG_3405

Rull opp bakstykket. Strykebrettet mitt er skitten, jeg vet…. Men slik er det etter timer med vliesline og gud vet hva det strykebrettet ikke har blitt utsatt for når man syr i ulike stoffer.

IMG_3406

Nå henter du frem bærstykket som fikk ligge fritt.

IMG_3407

Fest så dette bakstykket til det andre slik bakstykket og forstykkene blir kapslet inn. Nål det fast og sy skuldersømmen. Jeg glemte å ta bilder av prosessen etterpå, men etter at du har sydd skuldersømmen så drar du bare ut forstykkene og bakstykket ut fra den ene siden. Dersom alt har gått bra så har du kanskje fortjent den coronaen du drømte om tidligere?

IMG_3408

Jeg glemte å ta bilder av prosessen etterpå, men etter at du har sydd skuldersømmen så drar du bare ut forstykkene og bakstykket ut fra den ene siden. Dersom alt har gått bra så har du kanskje fortjent den coronaen du drømte om tidligere?

IMG_3440
Her er et bilde fra innsiden etter at skjorten er ferdig (siden jeg glemte å ta bilde videre i prosessen). Sømmen er som dere kan se innkapslet mellom bærestykkene. Til høyre er ermet, litt rufsete, men det viktigste er at sømmene i skjorten er innkapslet og at stikningen på forsiden ser bra ut :)
IMG_3441
Her er forsiden av bærestykket, ferdig med stikninger og hele pakka.

 

2 kommentarer om “Burrito – ikke bare mexicansk mat!

  1. Snille du som har laget så bra beskrivelse på hvordan sy bærestykke på skjorte! You made my dat!!
    Mannen min har hatt bunaden sin i 20 år, og brukt den flittig. Veldig staselig :-)! Nå var skjorta så slitt at den begynte å falle fra hverandre. Jeg hadde lyst til å sy ny til ha (den gamle var kjøpt på husfliden). Jeg har sprettet fra hverandre den gamle for å få mønster, og kjøpt fint nytt Solberg bomullstoff på Husfliden. Full av pågangsmot, men VELDIG spent på det med ordentlig sydd bærestykke. Takket være din instruksjon har jeg nå greid det. Jeg ble så glad! Vil ikke jukse med et slikt plagg… Nå skal jeg sy stikningene på bærestykket, reste er piece of cake!
    Tusen takk for hjelpen! Og jeg greide det uten corona. Håper dere hadde en fin tur!

    1. Dette var en så fantastisk hyggelig melding å lese :) Slike ting gjør at jeg fortsetter med denne bloggen fordi det er utrolig gøy å lære bort :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s