Semi-hawaiskjorte-på-grensen-til-for-mye

Buksen til A. er ferdig, men da stoffet strekker seg litt ble den til bittelitt stor. Det går fint med belte, men jeg får avvente med å vise buksa til de late dagene på cruise som venter oss :)

Nå skal jeg i gang med litt sømarbeid til meg selv! Om et par dager reiser A. og jeg til NYC før vi etter noen dager skal på cruise ut fra NYC til Bermuda, for så videre til Karibien. A. har fått linbukse, mens jeg har lyst på noen kortermede skjorter i et sommerlig og festlig stoff. Vi snakker semi-hawaiskjorte-på-grensen-til-for-mye, men for meg er det helt perfekt.

Det blir to skjorter og stoffet er kjøpt på stoff og stil. Tråden derimot er ikke fra stoff og stil. Jeg skal ikke si så mye om kvaliteten på tråden fra stoff og stil (men den loer som et lite h***** så det sier mye…), men sytråd er ikke bare sytråd. Jeg bruker (nesten) utelukkende gütermann-tråd. Litt dyrere, men jeg syr ikke for å spare penger…

Hvilke trådmerke du bruker er opp til deg, men skal du sy skjorter så bør du bruke en tynn bomullstråd. En tynn bomullstråd er svakere enn polyester, men stikningene (som det er mange på en skjorte) blir penere med en slik tråd. Akkurat nå har jeg bare hvit i hus, men for å få finne en annen farge så må jeg kjøre en stor omvei. Så av hensyn til miljø, min egen tålmodighet og litt latskap, så får det heller bli hvit.

IMG_3385IMG_3394

Her har jeg testet ut tråd og stinglengde. De tre første er hvit polyestertråd i stinglengde 2,5mm, 2mm og 1,5mm. Mens de tre siste er hvit bomullstråd i stinglengde 2,5mm, 2mm og 1,5mm. Begge typer fra Gütermann. Bomullstråden fremstår som mer krisp, er tynnere og gir helt klart en finere stikning. Jeg kommer til å gå for 1,5mm stinglengde da stikninger på skjorter er ofte gjort med en liten stinglengde.

IMG_3384
Hmmm… Jeg burde tatt den omveien for å få rett farge på tråden, nå har jeg gitt meg selv mye arbeid med at stikningene må være perfekte når de blir så synlige…

Selv om jeg er glad i å konstruere mine egne mønster så bruker jeg denne gangen skjortemønsteret fra stoff og stil. Jeg har dog ved en tidligere anledning justert litt på skuldrene og bærestykke etter min kropp. Jeg kommer ikke til å følge beskrivelsen som er vedlagt mønsteret. Skjorter skal etter min mening ha innersøm og ikke overlock. Bærestykket skal også innkapsles helt hjelp av «burritometoden».

Både innersøm og burritometoden kommer jeg til å lage et innlegg om i morgen, så følg med :)IMG_3386

2 kommentarer om “Semi-hawaiskjorte-på-grensen-til-for-mye

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s