Mønster til herreklær, en kjedelig affære…

IMG_3305
Snart ferie og da er det rett fra jobb og inn på syrommet

Mannen min skal få seg en ny linbukse til ferien vi skal på om noen få dager. Dessverre kan det å sy til menn være en sørgelig affære… Mens det finnes tusenvis av mønster til damer og barn, så finnes det dessverre ikke mange mønster til menn. I hvert fall ikke dersom man vil lage noe moderne og som er tilpasset den europeiske moten. De fleste herremønster som finnes er ofte utdaterte eller tilpasset en helt annen preferansegruppe (eksempelvis de «over there» som foretrekker digre og uformelige herreklær). Burda har noen som fungerer fint, men utvalget er og blir lite. Derfor har jeg selv lært meg å konstruere mønster fra bunnen av. Dette ser og høres mer komplisert ut enn det er, men man trenger ikke mer enn en god konstruksjonsbok, tålmodighet og rett utstyr.

IMG_3298
Billige linjaler finner du blant annet på ebay

Mønsterkonstruksjon er uansett ikke noe man starter med første gang man syr. Når man konstruerer et mønster selv så følger det følgelig ikke med en instruksjon til hvordan plagget sys sammen slik at man bør ha god kunnskap om søm. Når man derimot først har lært det, så åpner det seg igjen en helt annen verden. Klærne sitter bedre på da mønsteret er laget etter egne mål og man er heller ikke bundet av andres design.

Det finnes mengder av mønsterkonstruksjonsbøker der ute, de aller fleste på engelsk. Jeg bruker «practical guide to patternmaking for fashion designer». Den bruker inches som målestokk og dette gjør det litt mer komplisert. Så lenge man vet at 1″ = 2,54cm så er det ikke verre enn å dra frem kalkulatoren og da går det meste fint.

IMG_3326
Bøker er toll og momsfrie slik at jeg bestiller mye fra utlandet. Sjekk likevel de utenlandske titlene hos norske bokforhandlere på nett, det hender ofte at det er samme pris på amazon.com som i norske nettbutikker. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s