Kom i julestemning, la huset fylles av svibler!

IMG_3103

Da jeg kom hjem i går slo lukten av jul mot meg, jeg forstod først ikke hva det var ettersom det luktet verken nybakte julekaker eller granbar. Det tok meg ikke mange sekundene å forstå at lukten skyldtes at sviblene endelig hadde sprunget ut. Som liten hadde min mamma alltid svibler stående rundt juletider, og det er først nå jeg forstår hvor mye denne lukten får meg i julestemning!

Jeg har tidligere skrevet om det å dekorere med svibler uten jord i en svibel-vase, det kan du lese om her. I år har jeg også dekorert med svibler på denne måten, men jeg har i tillegg laget en større dekorasjon av svibler, perlerad (Senecio herreanus) og mose. Vasen, plantene og sviblene kjøpte jeg på Horpestad Plantesalg. De rosa stjernene er kjøpt på Søstrene Grene.

Jeg har ikke gjort så mye mer enn å legge mose i bunnen, plassere perleradene rundt, tre svibler i midten og mer mose imellom. Veldig enkelt, dekorativt og dekorasjonen lager fin julestemning. Vil du ikke at sviblene skal sprette ut med en gang bør de ha lite vann og stå kjølig. Jeg vil at sviblene skal blomstre fort og bytter heller ut sviblene etter hvert som de er avblomstret. Mosen ligger løst oppå, så det er en enkel sak å bytte de ut.

IMG_3106
Husk at pottene indikerer fargen på sviblene. Før har rosa vært bannlyst i mitt hjem, men i år har årets tema gjort at det kun er rosa som fungerer ;)

5 kommentarer om “Kom i julestemning, la huset fylles av svibler!

  1. Så hærligt og lese vennen :-) ble varm i hjerte <3. Elsker di blomstene , har ikke mindre en 7 stk rundt nå. Vill ha di blomstende nå og kjøper nye mot jul.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s