Jeg gjenopptar julebloggingen!

IMG_2857 (2)

Etter flere forespørsler og ønsker, så har jeg besluttet å gjenoppta julebloggingen! Jeg har gått noen runder med meg selv for å se om dette faktisk er noe jeg vil bruke tid og krefter på igjen, men da jeg fant ut at det kun ville gå ut over tv-titting og annen hjernedød underholdning, kom jeg frem til at jeg likeså greit kan bruke tiden på denne bloggen! Brages juleblogg anno 2014 er derfor offisielt i gang! :)

De par siste årene så har mitt juletema vært påfugl! Dette temaet vil nok for alltid være mitt favoritt-tema, men julen hadde vært fryktelig kjedelig dersom man hvert år skulle dra frem den samme gamle pynten. For noen kalles nok dette tradisjon, men for meg heter dette begrensninger, og jeg liker ikke begrensninger! Derfor bytter jeg ut temaet inni mellom, og i år har jeg vært litt ekstra eksentrisk og gått litt overboard som våre venner over dammen kaller det. Så i år er det pastellfarger – da fortrinnsvis rosa, cupcakes, sukkertøy og kaker som gjelder!

Først ut er årets pepperkakehus, som på grunn av litt feilblanding med konditorfarge ble litt vel mye rosa. Til tross for et noe burlesk fargevalg, så er jeg likevel veldig fornøyd.

Pepperkakehuset har jeg tegnet selv og jeg ville det skulle være forholdsvis enkelt, men neste år kommer jeg nok til å lage det større.

Det å finne akseptabel dekorasjoner til et pepperkakehus kan både være en dyr og kjedelig jobb. Derfor har jeg laget det meste av pynten selv, dette av melisglasur, konditorfarge og et tonn av tålmodighet. Et pepperkakehus full av melisglasur utfordrer nok ikke smaksløkene, kun øynene, men nå lager ikke jeg pepperkakehus for at det skal konsumeres. Pepperkakehuset mitt er ene og alene laget for å være en dekorasjon. Ikke at jeg kaster pepperkakehuset etter jul, det blir gitt bort til et fillebarn (Når man sier filleonkel, kan man da si fillebarn!?). Hun knuser det og spiser det med stor lyst, og hun merker nok svært lite til at det kun er pyntet med melisglasur. Eller at det har stått og støvet ned i fem uker for den sags skyld…

I morgen vil jeg legge ut et innlegg som beskriver hvordan man kan lage egen pepperkakepynt, samt hvordan jeg dekorerer det.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

3 kommentarer om “Jeg gjenopptar julebloggingen!

  1. Blei så glad når du endelig er i gang med juleblogg. Ikke jul uten vet. Jeg koser meg og ler høyt. Du er en mester i å pynte og lage å får det til og se såre enkelt ut alt. Men vi som har levd en stund vet det ikke stemmer. Har prøvd det meste maaange ganger og mislykket. Så skriver du sånn att det er nesten så en er der og ler med deg. Stor gleder meg til fortsettelsen. 😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s