Hjemmelagde julekuler!

I går skrev jeg om julekuler og hvordan man aldri kan få nok, og som fortalt har jeg i år valgt meg ut temaet påfugl. Dessverre er det ikke mange påfuglkuler å finne der ute i den norske verden så jeg har valgt å lage mine egne!

For noen år siden fant jeg hvite julekuler i glass på IKEA. Disse var på tilbud og alene var de kjedelige og minnet mer om runde lyspærer fremfor vakre julekuler. Likevel  kjøpte jeg et par partier da jeg så et stort potensialet i dem som base for å lage mer spenstige julekuler. I år har de eksempelvis vert perfekte til å bruke som basis for mine påfuglkuler! Jeg har enda flere igjen så til neste år kan de være perfekte til et helt annet tema.

Perlene, glitteret og paljettene er kjøpt på ebay.com til rundt femtilappen for alt sammen. Kulene tror jeg ikke kostet meg mer enn 20kr for fem stykker så vi snakker totalt om ganske billige julekuler! Sluttresultatet ble noe ganske fargerikt og fremstående så jeg er litt i tvil om de vil passe inn på selve juletreet, men pakkes bort skal de ikke! Så hva synes du, litt for mye glitter, litt lite julestemning eller ganske festlige?

Du trenger lim, kost, julekuler og glitter! Jeg bruker steinlim da den også er beregnet til glass.
Om ikke påfugl er hva du liker så finnes det tusenvis av andre farger å velge mellom på ebay.com til en veldig gunstig pris.
Fra øverst til venstre: små perler, rørperler, glitter og til slutt paljetter. Hvilken er din favoritt?
Med en pensel maler du godt med lim over hele kulen før du så drysser over godt med perler/glitter/paljetter etc.
Her ligger en kule med paljetter til tørk før jeg skal til å helle glitter slik at de kan fylle opp de hvite områdene mellom paljettene. Stativet laget jeg selv av en isoporplate med knappenåler på.
isoporplaten ble for liten til alle kulene så jeg måtte dra frem tørkestativet, men her ser dere alle de ulike kulene. Jeg endte opp med å blande de små perlene og rørperlene da dette ga best effekt.
Faen…

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer om “Hjemmelagde julekuler!

  1. Ha ha ha ha sitte her og ler høgt over det siste bilde. Ellers så e du så utrolig kreativ . Synes det er rart eg ikke har fått ett bitte bitte lite snev av noe. Syntes kulene ble helt flotte, bortsett fra den som lå øverst på gulvet :-)

    1. He he, ja det var noe drit med den kulen!;) Du har nå litt kreativitet du også, tror alle i olsenfamilien har et lite snev i hvert fall ;)

  2. De var festlige;) veldig Dynastiet`85 in a good way;) Jeg pleier vanligvis å bli imponert, stolt og generelt glad når folk jeg er glad i drar i gang med ting og tang folk flest ikke kan, men i mellom 17-mai slipser, møbelpolstring, kalkunkokelering og nå ditt lille juleverksted må jeg si det begynner å dukke opp en liten stygg overaskende misunnelig side av meg smygende….., ikke bare at du får det til, og resultatet som regel blir flawless, men hvor i all verden får du all energi fra? Stå på vennen, du er kjempe flink….Norge har fått sin egen Martha Stewart;), skal med spenning følge deg fram til jul, og gleder meg allerede til påske :P

    1. Tusen takk, du er alt for snill! :) Hadde uansett ikke gjort meg noe å bli den nye Martha Stewart, men håper jeg har bedre skattekunnskaper enn henne og dermed slipper å sone ;) Uansett, det kreves ikke så mye energi, for meg er det hele en slags terapi. Når hverdagen består av tunge skattepliktsvurderingen så er det deilig å kunne slappe av med noe helt annet :D

  3. Du e kjempe kreativ vennen, di ble mega flotte:-). Eg hadde aldri kommet på og kunne gjøre sånnt me balnke julekuler. Og den greina så eg på ikea, synes den var stygg . Men når eg ser kan du har fått til me din så ble den kjempe flott:-). Dette har du i deg vennen, du har alt vært flink til alt sånnt :-). Mammen e kjempe stolt av deg <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s