Julekuler, julekuler, kan man få nok julekuler?

Julepynten min er et resultat av mange års samling! Når de fleste andre har vert drittlei jul så har jeg vandret butikklangs på jakt etter julepynt med redusert pris. Det er nemlig sånn at kvalitet koster og på studentbudsjett var 80 kroner for en julekule litt i det meste laget. Dermed har jeg tenkt smart og litt etter litt har jeg klart å opparbeide meg en fin samling. Et spann med plastikkuler til 30 kroner er derfor ikke godt nok for meg og det bør heller ikke være godt nok for deg!

Nå har jeg bedre råd fordi jeg ikke er student lengre. Av denne grunn så har samlingen min vokst seg til en respektabel størrelse. Likevel ikke sånn at jeg er ferdig med å samle på julekuler, jeg tror nemlig man aldri blir ferdig. Skulle du derimot være i den situasjonen at du ikke har så god råd så er det ingen grunn til å ende opp med noe stygt. Du får kanskje ikke kjøpt deg de store mengdene julepynt nå med en gang, men etter noen år så vil du ha noe vakkert du også. Husk nemlig at tre vakre kuler er bedre enn 50 kuler i dårlig kvalitet!

Når det kommer til hvor du bør kjøpe pynten din så er det vanskelig å gi råd da det endrer seg fra år til år. For noen år siden var eksempelvis Åhlens min stor favoritt, men de har tapt seg. Skal jeg likevel først nevne kjeder så er Living og Skeidar forholdsvis greie. Jeg vil derimot heller anbefale deg å gå innom små lokale butikker da det er her du finner det originale og gjennomførte. Bare et lite tips, vær så snill og unngå ”shabby chic” –butikker! Jeg hater shabby chic og kan ikke stoppe å tenke på den stakkars mannen som må leve blant feminine sukkersøte pyntegjenstander og dårlig gjennomførte ordtak på veggen…

Uansett, julepyntsamlingen min består av pynt i hvitt, sølv og gull og da med hovedvekt på hvitt og sølv. Det vil si tidløse julefarger som lett kan suppleres med andre farger som jeg måtte ønske å ha som tema et år. I år har jeg valgt at julepynten min skal bestå av hvitt, sølv, gull og temaet påfugl. Da tenker jeg på påfuglgrønn og påfuglblå. Dessverre finner jeg ikke mye pynt i disse fargene så dermed må jeg være kreativ og lage pynten selv. Dette er et godt tips for deg med dårlig råd! Kjøp noen kjedelige julekuler på salg og finn frem kreativiteten og gjør de om til noe vakkert! Jeg har gjort det og kommer om et par innlegg til å vise hvordan.

For min del så er det ebay som nok en gang er redningen! Her har jeg bestilt meg glitter, perler og paljetter i påfuglfarger for en svært gunstig pris. For dersom du har lest mine andre innlegg så er det dessverre slik at norske hobbybutikker overpriser varene sine. Så med mindre du har hastverk så bør du alltid undersøke ebay før du kjøper i norske hobbybutikker! Det kreves litt øvelse i å skille dårlig  fra god kvalitet på ebay, men jeg har sjeldent vert veldig uheldig når det gjelder å kjøpe hobbyartikler på ebay. Dette gjelder alt fra kakeutstyr til glitter, for hvor galt kan det gå med glitter!? Klær, sko og tilbehør derimot, de innebærer en større risiko…

Uansett, poenget er at dersom man samler opp julepynt over lengre tid i farger som er tidløse og nøytrale, så ender man opp med en nydelig julepyntsamling som danner basisen år etter år. Så kan man supplere med farger som er i motebilde til enhver tid. Nå vet faktisk ikke jeg om påfuglfarger er i motebildet for øyeblikket, men jeg uansett falt for disse rike og levende fargene. Dermed blir det mitt tema for denne julen samme hva motebildet skulle si. For julen handler litt om å gå sin egen vei? Hvordan treet mitt blir pyntet vil komme på bloggen om ikke alt for lenge! Om jeg skal røpe litt så kan jeg fortelle at det allerede er pyntet og et utdrag av mine kuler kan du se under ;)

 

2 kommentarer om “Julekuler, julekuler, kan man få nok julekuler?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s