Velduftende svibler

De er utrolig nydelige, lukter fantastisk og er for meg jul! Du kan velge om du vil ha de i ei lita potte, flere samlet, eller gjøre som meg og sette de i en ”svibel-vase”. Før du vet ordet av det så spretter de opp med sine vakre små blomster og sprer rundt seg med en nydelig duft. De finnes i flere farger hvor blå er den originale fargen, men for meg er det bare hvite som gjelder. Hva du velger av farger er derimot en smaksak, men det er ikke tvil om at hvite svibler i en enkel vase med vann ser vakkert og veldig delikat ut. Fordelen med svibler er også at de er utrolig billige (19,- på Mester Grønn) og dermed skulle de passe de fleste lommebøker. Under ser du prosessen for å få de ut av potta og i en ”svibel-vase”.

Mine hvite svibler med de såkalte «svibel-vasene»
Det er enkelt å finne fargen på sviblene da den gjenspeiler fargen på pottene. Hvite potter = hvite svibler.
Du tar blomstene ut av pottene og forsiktig fjerner du jorden som omringer røttene. Røttene er veldig skjøre så det er en omstendelig prosess, men om noen faller av så er ikke dette krise.
Etter at all jorden er tatt bort så er det greit å få skyllet de godt slik at eventuelle jordrester er borte. Det ser ikke særlig lekkert ut dersom vasen er full av jordrester…
Til slutt setter du dem i en vase og fyller på med vann. I følge mestergrønn sine sider så tåler de å stå uten vann da løken inneholder såpass mye væske. Jeg synes derimot de ser litt triste ut uten vann og da jeg ikke har vert utsatt for råte eller lignende så tar jeg alltid vann i.
Så er svibler noe du tenker å ha til jul? :)

12 kommentarer om “Velduftende svibler

  1. Kjempekjekk blogg! Jeg følger med fra Thailand, så trenger jeg ikke lage jul sjøl her :-)
    Og når det gjelder svibler, så trenger du ikke gå omveien om potter og jord, du kan ganske enkelt kjøpe svibelløker og sette dem direkte i svibelvasen, med en pose over som stenger lyset ute til de spirer skikkelig. Det gjelder bare å fylle på vann, og vannet må nesten nå opp til svibelen, men bare nesten, for ellers vil løken råtne. Og så vil røttene strekke seg ned i vannet. Renslig og kjekt. Men du må kanskje starte litt tidligere enn du gjør med de i potte, dog liker jo du å starte julen så tidlig som mulig, og her har du nok en anledning ;-)

    1. Takk for tipset Ivar!:) Det skal jeg huske på til neste år, til nå har jeg nemlig ikke sett løker uten potte, men det finnes nok bare jeg leter!:)

  2. Haha..ler meg ihjel av den artige måten du skriver på😜 stakkars «ARVID»😂😂😂 Men hvor har du kjøpt de fine svibel vasene?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s